Szia Laci!kocsis wrote:Szia Tubolya!
Nekem egy CRDI SW-van 205/55/16-os gumival, pont egy éve. Ez idõ alatt bejártuk vele Svédországtól Athénig Európát és a személyes tapasztalatom szerint ehhez a kemény futómûhöz nem való a széles peres gumi. Nagyon jó lenne ez a gumi ha az I30 futómûve lenne alatta, amely sokkal lágyabb. A svédeknél annyi Ceed van mint nálunk Suzuki vagy Opel Astra, õ náluk szinte mindegyik autó "hasonló" a mi EX felszereltségünkhöz, sokkal-sokkal jobb minõségi útjaik vannak és alig láttam 1-2 darab 17" felnivel szerelt Ceed-et.(elgondolkodtató!) Jó a széles peres gumi, de csak akkor ha mindig a határon akarsz autózni, de a saját véleményem szerint ehhez a futómûhöz max. a 195-ös gumi illik kényelem és rugózás szempontjából.
Üdv: Laci
Köszönöm a beszámolód a tapasztalataidról. Igazából én is hasonlóan gondolom a dolgot. Nekem most 195-ös van az SW-n és nem szeretnék ennél keményebbet, mert errefelé is igen pattogósak az utak és legtöbbször csomagok nélkül egy vagy két személlyel közlekedünk, terhelés nélkül pedig még keményebb az autó. A stabilitással maximálisan meg vagyok elégedve a 15"-os guminál is. A fogyi is rendben. A 195-ösé a legnagyobb átmérõ, ez szintén pozitívum. Az meg, hogy a 205/55/16 jobban néz ki alufelnivel, nem annyira döntõ szempont nálam. A márkatársak beküldött fotóin látszik, hogy a 15"-os, alufelnis verzió sem csúnya, ezért valószínûleg maradok én is a 195/65/15 mellett. Anyagilag is jobban járok, mert csak 4 alufelnit kell vennem tavasszal. A téli gumikat hagyom a lemezeken. Egyedül a mostani Michelinek zajossága zavar egy kicsit, de ahogy szaporodik a kilóméter, úgy számolom két év múlva vennem kell új garnitúra nyári gumit. Addig meg hangosabban szól a zene a kocsiban