earthdr wrote:Köszi az infókat!
Az 1. fokozatban sosem húzatom sokáig, bármilyen kocsit is vezetek, így ez nem nevezhető hátránynak. Bár az is igaz, hogy inkább az ideális alatt szoktam váltani (sajnos), de igyekszem kihúzatni néha, hogy ne nyomatékból kínlódjon az autó.
A balra-jobbra húzást nem is értem. Hogy lehet ilyen egy kocsiban, amiben jó a futómű-kormánymű beállítás?!
A ceed-ekre ma azt a betegséget hallottam (nem márkakertől), hogy a vezérműlánc idő előtt (80-150km közt vagy végülis bármikor) random elszakad. A híresen rossz motorokat tárgyaló cikkben viszont ez az infó nem szerepelt:
http://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/Ez nagyon érdekelne, hogy ez tényleg létező hiba? Idő előtt cserélni érdemes/szoktátok a láncot?
Elég nehéz jó állapotú, megbízható autót kifogni, így csak tényleg extraként örülhetek, ha magasabb felszereltség is párosul a kifogott példányhoz. Nyilván fontos a kényelmes ülés, ha már használod. Tolatóradar is hasznos lenne, ha kombi mellett döntenénk. Gondolom van ilyen felszereltségű is.
Nagyon sok külföldit találni 2009-2010-es gyártással (szinte csak ilyen évjárattal!). Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy ezeknél mind volt komolyabb hiba, ami miatt cserélték vagy csak a lejáró gari miatt válnak meg tőle? Látszatra kitűnő állapotban vannak és most nem a siliconozott műanyagokra, műszerfalra és gumikra gondolok. A motortér alján is olyan minden csavar, hogy rozsdás foltot csak elvétve találni rajta. A hűtőn csak 2-3 lamella van meghajolva a kis kavics darabkák miatt, de nincs kitörve egyik sem. Az ajtók peremén levő csavarok, ajtótömítés mögötti részek, csomagtartó felső-belső éle is rendben vannak. Nincs rozsda sehol. A bizalmatlanság mégis ott van minden külföldi autóval szemben, mert nem tudod, megkapta-e a kötelező minimumot és nem tudod, hogy az eladó hogyan ügyeskedik? A pecsételt szervizkönyv köztudottan nem garancia semmire, hiszen a szalonok zárva vannak szombaton, de pecsételni azért tudnak (munkatársam járt így). A KEKKH adatai talán érnek valamit, de pl. egy full magyar, első tulajos, Kia zakarnál vett autónál is csak egyetlen km bejegyzés van a rendszerben, mégpedig az amit épp most mutat az óra.
Nem lehet okosnak lenni, csak szerencsésnek. Egy jónak tűnőt ki kell választani és remélni, hogy komoly baj nem lesz.
A vezérműlánc azért tényleg érdekelne. Szakadt már el valakinél? Hallot ilyenről?
üdvED
Tudtommal a vezérműlánc problémák nem jellemzőek a Kiáknál!
A kormánymű már egy érdekes kérdés főként az elektromos szervo miatt, ugyanis többek között én is hidraulikus szervós autóból ültem át, és hát ez teljesen más, ami tapasztalt szervízesek szerint jellemző reklamációs téma szokott lenni!(mármint a jobbra-balra játék a sajátossága ennek a rendszernek)
A futóművem tökéletes a márkaszervíz szerint: nem lóg semmi, minden érték gyári tűrésen belül van.
Most második nekifutásra elektromos kalibrációt végeztek a kormányművön, és jobb lett, mint volt! (de még mindig szoknom kell)
Az eredeti üléshez képest a 18 fokozatban állítható magasságú és deréktámaszos Pro Ceed ülések százszor jobbak: sokkal jobban tartanak, kényelmesebbek, masszívabbak!!! (derékfájósaknak ajánlott)
Ilyen ülést lehet utólag is belerakni (ahogyan én is tettem), és tolatóradart is lehet bele szereltetni utólag.
Én láttam jó pár külföldről behozott Ceed kombit, aminek rozsdás volt az alja, a csomagtérajtaja, a motortérben a létező összes csavar, bilincs, zárszerkezet!!!
És hát, ami a megtett kilométereket illeti, az bizonytalan, de azért lehet látni a különbséget egy 100ekm-es ,és egy 250ekm-es autó között!
Jellemzően a dízeleket hozzák be, mert azok olcsóbbak kinn a magasabb futásteljesítmény miatt, így többet tudnak rajta keresni!
A benzinesek általában kisebb futásteljesítményűek, ezért drágábbak is!
Kisebb a rizikó egy magyar autóval, mert a külföldről behozottaknál nem kötelező az eredetiségvizsgálat!
Sokszor nem fizetik be az ÁFÁt sem odakinn, sem itthon, ezért tudják olcsóbban adni a kocsit!
És persze akadnak bőven külföldről lopott autók is, ami lehet, hogy csak évek múlva derül ki!
Javaslom, hogy márkakereskedéstől vegyél autót! (ez lehet más kereskedés is,mint KIA)
Ott jobban átnézik az autót, amit beszámítanak egy újba, mert el akarják adni, és még garanciális kötelezettségük is van rá fél év, mint kereskedés!
A legjobb, ha még van gyári garancia is rá, tehát mondjuk 2010-2012-es, és 150000ekm-ig van még legalább 30-40ekm!
Bélyegzett szervízkönyve legyen márkakereskedés által, és hátul is legyenek ugyanolyan bélyegzők a karosszériánál!!
Jó éjt!
Gábor